Brugeradministration
Forfattere: Gunnar Jul Jensen, Henrik Larsen
Hvad er brugeradministration?
Brugeradministration bruges til at tilføje eller fjerne brugere og styre deres rettigheder i det valgte projekt. Rettighederne gælder kun for dette projekt.
Brugeradministration
Brugeradministrationen åbnes fra projektfunktionerne øverst til højre på projektsiden:
Ikonet vises kun for brugere, der har rettighed til at oprette brugere. Når ikonet vælges, åbnes følgende dialogboks:

Dialogboksen viser projektets brugere og deres tildelte rettigheder. Søg efter en bruger via brugernavnet.
Rettigheder
| Rettighed | Giver adgang til |
|---|---|
| Kontaktperson | Markerer brugeren som projektets kontaktperson på projektlisten. Et projekt kan kun have én kontaktperson ad gangen. Vælges en ny, erstatter denne den tidligere kontaktperson. Rollen giver ikke yderligere rettigheder. |
| Ændre projekt | Redigere projektets egenskaber og tjenester. |
| Tilføj bruger | Tilknytte brugere til projektet. |
| Tilføj dokument | Uploade filer og oprette mapper. |
| Ændre dokument | Omdøbe og flytte mapper og filer samt redigere filers navn og beskrivelse. |
| Fjern dokument | Slette mapper og filer, herunder flere filer på én gang. |
| Ændre bruger | Ændre andre projektbrugeres rettigheder. |
| Fjern bruger | Fjerne brugere fra projektet. |
Tilføj ny bruger
Tilknytning af en ny bruger til det aktuelle projekt kræver rettigheden Tilføj bruger. I brugeradministrationen vælges , som er markeret med en rød ramme i figuren nedenfor.
Dette åbner denne dialogboks:

Med åbnes følgende:

Under Kendte brugere vises alle brugere, der allerede er tilknyttet andre projekter under samme ejer.
-
Eksisterende bruger: Vælg brugeren på listen og klik på . Tilknytningen træder i kraft med det samme.
-
Ny bruger: Indtast e-mailadressen, hvis brugeren ikke er på listen, og vælg derefter . Brugeren modtager en e-mail med information om oprettelsen.
Fjern bruger fra projektet
I brugerrettighedspanelet fjernes en bruger fra det aktuelle projekt med knappen til venstre for brugerens navn. Knapperne er markeret med en rød ramme i figuren.
Selv om en bruger ikke længere er tilknyttet et projekt, kan brugeren stadig findes i listen over kendte brugere.